Terras Top 100 2016 nummer 68:'t Ankertje EnkhuizenDe typering ‘legendarisch’ gaat wat ver, maar bekénd is ‘t Ankertje in Enkhuizen toch zeker. Vooral vanwege het Schipperscafé, maar het mooi aan het water gelegen terras mag er ook zijn.


Terras Top 100 2016 nummer 68: ’t Ankertje, Enkhuizen
Het uitzicht op bootjes die de oude haven in willen, de oude toren Drommedaris en een fraai ophaalbruggetje doen veel voor de entourage. En dat de jury op een wat grijze, kille dag komt, kun je de medewerkers niet aanrekenen. Die doen enorm hun best het de rapporteur naar de zin te maken. ‘De medewerker was vriendelijk en dacht mee. Hij stelde voor om binnen te zitten, waar het warmer en aangenamer was, maar toen we toch buiten wilden zitten, zette hij de terrasverwarming voor ons aan.

Het terras was erg rustig maar de medewerker liet regelmatig zijn gezicht zien en informeerde of wij nog wat wilden bestellen. Dat we binnen moesten pinnen, omdat de mobiele pinterminal niet was opgestart – ze hadden immers geen terrasgasten verwacht – is ze vergeven. De ervaring was top.’

Dijk 6
Cafe-ankertje.nl

Bron: Misset Horeca

ENKHUIZEN - Uitbaatster Karin Mazereeuw van eetcafé ’t Ankertje op de Dijk in Enkhuizen is genomineerd voor de titel van Meest Markante Horecaondernemer 2016-2017 van Noord-Holland.

Koninklijke Horeca Nederland organiseert elke twee jaar de verkiezing van de Meest Markante Horecaondernemer. De prijs wordt toegekend aan innovatieve horecaondernemers die inspelen op nieuwe consumentenontwikkelingen, succesvol zijn en zo andere horecaondernemers inspireren.
Uit de veertien regionale winnaars wordt begin januari 2017, tijdens Horecava, de Meest Markante Horecaondernemer van Nederland gekozen.
De jury heeft in Noord-Holland zes ondernemers geselecteerd: Eetcafe ’t Ankertje in Enkhuizen, De Open Keuken en Ome Pietje in Beverwijk, Boutique Hotel Texel in De Cocksdorp, Groeneveld Eten in Zaandijk en The WineKitchen in Amstelveen. Deze bedrijven worden de komende weken bezocht door de jury. Op 23 mei wordt bekend gemaakt wie van de ondernemers zich de komende 1,5 jaar de Meest Markante Horecaondernemer van Noord Holland mag noemen.
Bron: Noord Hollands Dagblad